Riesling fra Alsace.
En vinverden for sig


Oprindelse


Alle er enige om, at Rhindalen er Rieslings vugge. Riesling blev i Alsace indført fra starten af det 15. århundrede, men det er først i anden halvdel af det 19. århundrede, at den virkelig blev udbredt. Fra først i 1960’erne er det den mest plantede druesort i Alsace.


Udseende


Den lyse, gule farve med grønne og klare reflekser understreger Rieslings karakteristiske friskhed.


Duft og smag


Alsace Riesling har en elegant bouquet med subtile noter af citrus, pære, hvide blomster, men også krydderier som anis, spidskommen, lakrids og fennikelfrø. Når Riesling modner, har den en evne til at give forskelligt udtryk afhængig af den jordbund, den gror på, især når det drejer sig om vine med betegnelserne Grand Cru og Lieu-dit. En Alsace Riesling er tør og rank og kan holde sig i årtier. Den bliver kun bedre af at ligge i kælderen.

Hvad skal man servere til en Alsace Riesling


Der er uendelige muligheder, men fisk og skaldyr er oplagt til en Riesling fra Alsace. Alt efter vinens kompleksitet kan man servere grillet eller røget fisk eller fisk med en sauce. Lyst kød er også en oplagt mulighed - kalvefrikassé, svinekød eller coq au Riesling. Alsace Riesling er også en perfekt ledsager til det asiatiske køkken og endelig er Alsace Riesling en god vin til ost, især gede- og fåreoste, da den fine og lange syre i vinen modsvarer mælkesyren i ostene.

Læs mere om Alsace Riesling her