Udvælgelsen

 

Udvælgelsen fandt sted mandag den 10. maj på Bar’Vin.

Best Riesling Alsace 2021 i tal


Tilmeldte vine:

 

Udvalgte vine:


SE BILLEDER FRA DAGEN


Profil på de tilmeldte vine:

Alle tørre vine på druen Riesling fra Alsace kunne deltage i udvælgelsen. I alt 143 vine var tilmeldt udvælgelsen, heraf 54 med AOC Grand Cru. Over halvdelen af de tilmeldte vine var enten økologiske, biodynamiske eller i overgangfase. 30 vine havde også certificeringen *HVE -  Haute Valeur Environnementale”, en fransk miljømærkning der tager hensyn til alle aspekter i miljøet, bl.a. forebyggelse af forurening af grundvand, biodiversitet og brug af sprøjtemidler.

De tilmeldte vine blev sorteret efter priskategorier, efter restsukker, syre og årgang og dernæst opdelt i fire grupper (<100 kr.-, mellem 101-200 kr.-, mellem 201-300 kr.- og >300 kr.-). Hver gruppe blev smagt af to dommere. De 72 vine med det højeste pointtal (prorata af tilmeldte vine i hver prisgruppe) gik videre til finalen. Vinene i finalen blev igen smagt af et andet hold dommere. Ud af de 72 finalevine blev de 40 med det højeste pointtal (igen prorata af tilmeldte vine i hver prisgruppe) udtaget til Best Riesling Alsace 2021 Denmark



Smagningen


Alle vine blev smagt blindt uden nogle ydre kendetegn, så som halsfolie.

Inden smagningen gik i gang, kalibrerede dommerne ud fra en standardriesling og en Grand Cru og fik gennemgået regler og retningslinjer for udfyldelse af smageskema af ønolog Anne Juel Christensen, der også var overdommer.

 

Pointgivning


Til bedømmelsen blev det internationalt anerkendt pointsystem brugt med 100 point som det højeste.


Juryen

 

Juryen bestod af ti dommere, alle kendere af Alsace og yderst kompetente.

 

Fredrik Hierner

Sommelier, nordisk mester

Mathias Jensen

Sommelier

Henrik Ravnemose

Sommelier

Thomas Ilkjær

DipWSET

Bonnie Reinwald

DipWSET

Ketil Krongaard Sauer

Sommelier

Peter Ingeberg

sommelier

Marie Gulstad

DIPWSET

Thomas Riis

Sommelier

Anders Halskov

Vinskribent, Danmarksmester i blindsmagning

Anne Juel Christenen

Ønolog (overdommer)